Mafini sa lešnicima
Krajnje jednostavni mafini koje možete prilagoditi svom ukusu različitim punjenjem (umesto džema možete staviti kockicu čokolade ili karamelu).
Sastojci
Sastojci
- 300 gr brašna
- pola praška za pecivo
- 200 gr šećera
- 100 grama mlevenih lešnika
- 150 ml ulja
- 250 ml kisele vode
- jedan vanilin šećer
Priprema
- U posudi izmešati brašno, prašak za pecivo, mlevene lešnike i šećer.
- Dodati ulje i promešati mikserom. Nakon toga dodati kiselu vodu i nastaviti mešanje.
- Kad se smesa dobro sjedini, u korpice za pečenje staviti malo smese, zatim malo džema, pa zatim još malo smese.
- Posuti seckanim lešnicima.(Ja sam procenila da je 50 grama dovoljno, pošto sam imala zaista dosta lešnika na raspolaganju, ali možete, naravno, posuti sa manje ili više, u zavisnosti kako volite. :)
- Peći 20 minuta na 180 stepeni.
- Za posipanje:
- 50 gr seckanih lešnika
- Za punjenje:
- džem
Коментари
Постави коментар