Mafini sa karamelom
Već dugo nisam pravila mafine, a baš mi se nešto vrzmalo po glavi da ih mogu danas napraviti. Pregledala sam dosta recepata ovih dana, nekako mi je u sećanju ostalo da mogu biti i karamel mafini. U originalnom receptu koriste se mekane karamele, ja takve nisam imala, a one svoje omiljene lešnik karamele ne bih baš da "strpam" u mafine. Onda se setim da mi je ćerka letos donela iz Pariza teglicu confiture de lait , ili dulce de leche koju nisam ni otvorila. I, eto meni svih sastojaka pri ruci za ove neodoljive mafine. Čak mi se čini da je ova kombinacija mnogo bolja od karamela. Vi sami odlučite koja vam se varijanta više svidja, ali ih svakako isprobajte. Sastojci 100 g mlečne čokolade 10 kom. mlečnih karamela ili 2 vršne kašike confiture de lait 2 jajeta prstohvat soli 5 kašika tečnog jogurta 6 kašika ulja 1 kesica Rum vanila šećer Dolcela 2 kašičice Praška za pecivo Docela 200 g...
Коментари
Постави коментар