Mafini sa karamelom


Već dugo nisam pravila mafine, a baš mi se nešto vrzmalo po glavi da ih mogu danas napraviti. Pregledala sam dosta recepata ovih dana, nekako mi je u sećanju ostalo da mogu biti i karamel mafini. U originalnom receptu koriste se mekane karamele, ja takve nisam imala, a one svoje omiljene lešnik karamele ne bih baš da "strpam" u mafine. Onda se setim da mi je ćerka letos donela iz Pariza teglicu confiture de lait, ili dulce de leche koju nisam ni otvorila. I, eto meni svih sastojaka pri ruci za ove neodoljive mafine. Čak mi se čini da je ova kombinacija mnogo bolja od karamela. Vi sami odlučite koja vam se varijanta više svidja, ali ih svakako isprobajte.

Sastojci

  
  • 100 g mlečne čokolade
  • 10 kom. mlečnih karamela ili
  • 2 vršne kašike confiture de lait
  • jajeta
  • prstohvat soli
  • 5 kašika tečnog jogurta
  • 6 kašika ulja
  • 1 kesica Rum vanila šećer Dolcela
  • 2 kašičice Praška za pecivo Docela
  • 200 g Glatkog brašna Podravka
  • 100 g Šećera ( kristal)

Priprema


  1. Rernu zagrejati na 180 stepeni, a kalup za mafine obložiti papirnim korpicama.

    Mlečnu čokoladu izlomiti i omekšati je na pari ili u mikrotalasnoj rerni. 
  2. U posudi umutiti so, šećer, jogurt, ulje, vanilin šećer, pa umešati rastopljenu čokoladu i jaja.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Mafini sa pudingom