Mafini sa kremom od limuna

Sastojci


  • 8 žlica posnog sira
  • 4 kom. jaja 
  • 1 čašica kiselog vrhnja 12%mm
  • 2 žlice brašna 
  • 1 kom. limun, ribana korica i sok
  • 1 veća jabuka
  • 125 gr višanja
  • 14 žlica sitnih zobenih pahuljica 
  • stevija po ukusu, malo soli, pola žlice cimeta i prašak za pecivo.

Priprema

  1. Prvo dobro žlicom izgnječiti sir da postane kremast, zatim dodati vrhnje, jaje i brašno pa sve dobro promješati. Dodati koricu limuna i sok limuna i pola žličice soli. Stevija prema ukusu (ja sam stavila 35 kapljica). 
  2. Zatim na krupni ribež naribati jabuku, dodati zobene pahuljice, 3 žlice gornje smjese, malo soli, pola žlice cimeta i pola višanja sitno nasjeckanih.
    Sve dobro promješati da se dobije kao malo tvrđe tijesto.
  3. Tijesto žlicom vaditi i prstima rasporediti po kalupu za muffine.
    Zapeči u rerni na 200’C 5 minuta. 
  4. Na zapečenu podlogu žlicom sipati fil i posuti sa ostatkom višanja. 
  5. Nastaviti peći još pola sata na 180’C 
  6. Ovo je mjera za 12 muffina

Коментари

Популарни постови са овог блога

Mafini sa karamelom

Mafini sa pudingom